sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ei mitään lisättävää



Hassu tunne kun ensimmäistä tekstiä väsään ja tulee tunne et eihän mulla ole mitään lisättävää mihinkään. Joka tuutista tulee toinen toistaan oivaltavampia ja hienompia kirjoituksia liittyen treenaamiseen, urheiluun, lepoon,palautumiseen,kehonhuoltoon, terveelliseen ja oikeanlaiseen ruokailuun jne. Kaikki on jo sanottu ja vieläpä usein aika osuvastikin niin että minäkin olen täällä nyökytellyt hyväksyvästi et juuri noinhan se on! "Voi vitsi just noin olisin kirjoittanut itsekin" ja "just noin mäkin ajattelen" .

Vai aloittaisko sittenkin ihan kehittymisen (ja nyt tarkoitan sitä treenaamista) pyhästä peruskolmiosta. Usein kuulee valituksia pukkareissa siitä kun on treenattu niin ja niin monta vuotta ja käyty salilla ja mitään ei tapahdu. Moni jääkin näistä ennen pitkää sinne kotisohvalle tai siirtyy sauvakävelemään, mikä tietysti on ihan ok, ellei asianomainen itse tosiaan olisi kovastikin halunnut kehitystä tapahtuvan edes jollain osa-alueella joko peilikuvassa, kunnossa, jaksamisessa tai mahtumisessa kokoa pienempiin housuihin. "Se salillakäynti ei ollutkaan mun juttu"

Jotta treenaaminen olisi tuloksia tuottavaa ja kehittävää (omien tavoitteiden mukaista) kolmen perusasian pitäisi toteutua: treeni, ravinto ja lepo. Kun nämä kolme asiaa toteutuvat niin harjoittelusta palaudutaan ja seuraava treeni vie eteenpäin. Treenin tietysti tulisi olla tavoitteet huomioiden oikeanlaista ja määrältään riittävää, ruokavalion tulisi tukea niitä tavoitteita ja levätäkin (riittävästi yöunta!) pitäisi. Juu, kyllä vain : perushuttua kilpaurheilijalle, mutta päteepä oikeasti myös peruskuntoilijalle. Monen kuntoilijan kohdalla treenimäärä on varmasti riittävää, mutta treenataanko sittenkään oikein ja useimmiten ruokavalio on enemmän tai vähemmän metsässä. Yöunesta puhumattakaan.

Mikään ei muutu jos ei mitään muuta. Ja siihen jonkin muuttamiseen tarvitaan rohkeutta. Ja jos joskus on aloittanut ja ehtinyt jo lopettaa; aina voi aloittaa uudestaan. Eikä koskaan ole liian myöhäistä. Tulikohan tarpeeksi jo sloganeita? Pointtini on siis se että ole rohkea ja tee tarvittavat muutokset. Pelkästään yllä olevien perusasioiden hyvällä toteutuksella pääsee jo pitkälle, hifistellä ei tarvitse. Ja se sauvakävelykin on ihan jees, mutta väittäisin että hyödyt valtavasti myös raudan nostelusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti