tiistai 22. maaliskuuta 2016

Treeniä, treeniä

Miten sun treenit kulkee? Käyt sä usein täällä? - Jep! Kyllä käyn, salilla nimittäin. Ja jos treenamisesta puhutaan niin kahdella salilla veivaan niitä omia treenejä pääsääntöisesti. Toinen on lähellä, ja toisella..no mm.laitevalikoima on vähän kattavampi. Kuntosalikärpäsen purasusta on jo muutamia vuosia eikä loppua näy vaikka syrjähyppyjä sivulajeihin ja vanhoihin ihastuksiin välillä (=lähes päivittäin) teenkin. Reissun päällä salikassi kulkee mukana (ennen oli juoksulenkkarit :)), ja kunkin kylän parhaat salit pitää tietysti aina katsastaa.


Treenit kulkee tällä hetkellä hyvin. Mielettömän hyviä treenejä monta, hyviä paljon, ja tottakai joku vähemmän tuuletuksia  aikaansaanutta treeniä. Eilen viimeksi piti kaivella ihan tosissaan päästä draivia selkätreenin alkuun, mutta lähtihän se kulmasoutu sitten viimein kun vaihtoi korvanappeihin tulevan biisilistan, ja keskittyi vain toistoon ja sarjaan kerrallansa. "Kun kerran tänne on tultu niin....miks tehdä huono treeni kun voi tehdä hyvänkin?" Treeni menikin sitten kategoriaan "erinomaiset" vaikka alussa tuntui ihan toiselta.

Treenaan nyt 4-jakoisella ohjelmalla, painotuksia vuodenvaihteessa jonkin verran muuteltiin. Selkää, olkapäitä, takareittä,pakaraa vähän suuremmalla panostuksella, loppuja siinä sivussa täysillä tietysti niitäkin. Treenit tahtoo aina venyä vähän liiaksi, itse huomaan kuinka fokus alkaa lopussa kadota siitä tekemisestä. Pitäis pystyä tiivistämään. Toisaalta olen jo onneksi oppinut, että kuolleen lihan hakkaaminen on turhaa, eli siinä kohtaa kun keskittyminen katoaa on lähes varmasti  tehty  tarpeeksi. Kun päivä rakentuu aikataulun mukaan (aamutreeneissä yleensä aina), ja treeniin on käytettävissä rajattu määrä aikaa, saan ne kuitenkin ihmeellisesti puristettua läpi.  Mutta sitten kun ei ole sitä "kotiintuloaikaa" (iltatreeneissä) niin treenit tuppaa välillä venähtämään.

Neljän perussetin lisäksi viidentenä treeninä mulla on "kevätkauden metabolinen koko kropan läpikäyvä pläjäys", josta ei sitten hikeä puutu. Teen sen salilla, ei siis mitään kotijumppaa sekään, yleensä sunnuntaisin ja pääpaino on jalkaosastolla. Liikkeet teen supersarjoina, paljon toistoja kevyillä vastuksilla ja lyhyehköillä sarjapalautuksilla, 3-5 kierrosta/liikepari. Settien välissä on pidempi tauko ihan luonnostaan kun rakentelen seuraavan liikeparin suorituspaikan  ja vien edelliset välineet paikoilleen.Vaihtelen liikkeitä viikoittain paljon eli yhtä samaa treeniä ei ole. Tykkään tästä treenistä, välillä se on jopa treeniviikon kohokohta, koska se tuo älyttömän mukavaa vaihtelua perussalitreeniin.

Hyviä treenejä Sinulle !

- Marika-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti